Știință & Tehnică, nr. 11, februarie 2012

A apărut numărul pe februarie al revistei Știință & Tehnică.

La rubrica mea, Știință & Ficțiune, un interviu cu editorul Horia Nicola Ursu, sub titlul Cu cît știința este mai mută, proporția de literatură scade.

Intro:

După cîteva dialoguri cu scriitori cunoscuți de SF, consider că ar fi util să vedem și poziția unui editor. L-am abordat pe editorul român cel mai implicat în publicarea de literatură SF autohtonă, Horia Nicola Ursu. Ca editor, i-au trecut prin mînă sute de manuscrise, a publicat textele sau cărțile a zeci de autori. Printre cei ale căror cărți au fost publicate de el se numără Liviu Radu, Ona Frantz, Ladislau Daradici, Bogdan-Tudor Bucheru, Robert David, Lucian Dragoş Bogdan, Ștefana Cristina Czeller, Doru Stoica (debuturi), Mircea Opriță, Dan Doboș, Sebastian A. Corn, Costi Gurgu, George Lazăr.

Cum gîndește un editor, cum vede literatura SF, ce așteaptă de la autorii de gen, cine mai scrie azi hard SF și pentru cine, ce mai înseamnă hard SF, dar și multe altele le veți afla în aceste pagini.

Cele trei recomandări de lectură sînt: Chestionar pentru doamne care au fost secretarele unor bărbați foarte cumsecade, de Liviu Radu (Eagle, 2011), Îngerul mecanic, de Cassandra Clare (Leda, 2011), Anotimpurile, de Bogdan-Tudor Bucheru (Millennium Books, 2011).

Editorialul lui Alexandru Mironov are titlul I Have a Dream, iar articolul lui Mircea Opriță se numește Hibernatus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: