Despre terase și cafenele

12 martie 2020, Joy House

Dacă nu se deschid terasele și cafenelele, degeaba. Crede cineva că după 15 mai milioane de români vor bîntui pe străzi ca niște găini fără cap?

Care va fi marea relaxare? Că te poți învîrti în jurul blocului cînd vrei tu? Asta puteai s-o faci și pînă acum, n-aveai decît să-ți cumperi pîine în fiecare zi. Pînă și cei peste 65 care se vaită constant că sînt arestați la domiciliu, de parcă înainte de pandemie stăteau afară cîte 10 ore pe zi.

Terase și cafenele. Ca să poți respira, să te bucuri de zilele care sînt, să te bucuri de prieteni, de rude, de oameni pur și simplu.

Se deschid hotelurile. Adică? Te urci în tren, de duci la Brașov, te cazezi, te plimbi o oră și apoi te întorci la hotel și te uiți la tv ca să nu scapi numărătoarea morților? La ce se deschid? Sau e doar o măsură care să asigure în continuare bunul mers al afacerii proprietarilor de hoteluri agreați care fac bani buni din hotelurile transformate în locuri de carantină?

Peste tot în lume se vorbește despre relansarea turismului, care ajută și economia, și reintegrarea socială a oamenilor.

Doar la noi nu. Probabil pentru că la guvern încă n-au găsit o soluție pentru aranjarea meselor în așa fel încît să nu stea oamenii lipiți unii de alții. Chiar o fi atît de greu? Chiar trebuie să se dea soluția punctuală de la guvern? N-ar ajunge doar să li se spună patronilor că se pot deschide spațiile în aer liber cu condiția să se asigure 1,5 metri între clienți? Că o fac cu mese mai mari, că trag pereți despărțitori între mese… astea-s amănunte, depinde de fiecare ce e dispus să facă, cum vrea să arate localul etc. Cu siguranță vor găsi metode, numai să-și poată reporni afacerile.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: