2016 (9)

Retrospectiva 2016. SEPTEMBRIE

premiile-s-t-foto-repanovi

6 septembrie 2016. Am plecat de la Paladin. După 33 de cărți apărute. Și alte cîteva care au apărut de atunci și vor apărea în următorii ani.

paladin1-11

paladin12-23

paladin24-33

10 septembrie 2016. Tîrgoviște. Cu Adina Speteanu, Teodora Matei, Bogdan Hrib și Dănuț Ungureanu.

tirgoviste-10-sept-2016

Oficial

tirgoviste-10-sept-2016b

…și neoficial

15 septembrie 2016. Replica lunii pe FB:

dothraki

25 septembrie 2016. Strada de C’arte. Biblioteca Centrală Universitară. Eveniment Tritonic. Cu Bogdan Hrib, Michael Haulică, Aurel Cărășel, Lucia Verona, Lucian Dragoș Bogdan, Teodora Matei, Petru Berteanu și Dănuț Ungureanu. Plus Anamaria Ionescu, care e lipsă din poză.

sdc1

26 septembrie 2016. Interviu pentru InfoPuls. Realizator: Adi Stroescu. Michael Haulică: În cărți sînt multe lucruri pe care nu le vei găsi niciodată în filme

„Mai bine acceptați că sînt cărți bune și cărți proaste și puneți în mîinile copiilor Jules Verne și Frank Herbert și fantasy și învățați-i să citească, pentru că poveștile fac sinapsele să danseze și dezleagă imaginația. Cum își poate dezvolta imaginația un copil dacă tot ce i se bagă sub nas sînt povești din lumea asta? Lăsați copiii să viseze la alte lumi, să cunoască alte lumi, să învețe să gîndească și să-și pună întrebarea care a dus omenirea mai departe: ce-ar fi dacă…?”

sept-interviu-infopuls

28 septembrie 2016. Ziceam pe FB:

„Deci nu eram de meserie și nici nu mă gîndeam c-aș fi vreodată. Dar, într-o bună zi, Michael Haulică mi-a zis așa, de la obraz, auzi, tu de ce nu traduci ceva? Ia cartea asta, poftim. Și mi-a pus în brațe Magic for Beginners, a lui Kelly Link. Om deștept. De-atunci nu m-am mai oprit.” Ona Frantz – vă dați seama că e un interviu foarte deștept. 🙂
Dacă vreți să priviți peste umărul unuia dintre cei mai buni traducători pe care-i avem, urmați linkul (vă dați seama că am folosit masculinul ca să nu par misogin – din seria mult e dulce și frumoasă…):

Era vorba despre interviul ăsta: Ona Frantz: Îmi iubesc toate cărțile, dar pe-a lui Hemingway am tradus-o de parcă ar fi scris-o pentru mine, chestie cu care nu te pui

facebook_hemingway_insulele

29 septembrie 2016. Însemnarea lunii pe blog:

Poți să tînjești după un timp care n-a fost, dar ar fi putut să fie? Poți, sigur că poți. Ce era așa mare problemă să te fi cunoscut măcar cu un an mai devreme? Îți dai seama?! Un an, adică 365 de zile. Atunci. Cînd zilele erau mai lungi și nopțile erau mai lungi și serile și cearșafurile și ferestrele fără perdele care dădeau în stradă, iar noi eram atît de ocupați cu noi, că uitam mereu că sîntem la parter și n-avem perdele și… și… 365 de zile?! Ia să vedem: 365 înmulțit cu cîți centimetri de pupat… Văleu! Dacă mai fac o dată socoteala o să chem poliția dup-aia. Săriiiți, mi-au furat viațaaa, m-au lăsat în curu gol și doi pupiiici! Frak!

(integral aici, cu tot cu cîntecel)

29-30 septembrie 2016. SCI-FI FEST Știință & Tehnică. Un festival foarte fain, la care am participat la două venimente. Ba chiar la trei. 🙂

scififest2016

Sîmbătă:13:00–13:30. Horia Nicola Ursu & Michael Haulică: „Scriitorul de la capătul lumii” – Q&A cu Costi Gurgu

mh-hnu-gurgu-foto-repanovi

Sîmbătă: 16:30–17:00. Bogdan Hrib & Michael Haulică: „Ieșirea din tipar”

mh-bh-foro-repanovici

Sîmbătă: festivitatea de premiere. Premiile Știință & Tehnică 2016 pentru SF. Am primit premiul la categoria Cea mai bună antologie, pentru Dincolo de orizont, vol. 1 (Millennium, 2015).

ceasuri-inele-trofee-foto-hnu dincolo-de-orizont-vol-1c

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: