Atelierul SF&F ediția a 3-a, ultima zi de înscrieri

Ultima strigare.

Îmi dau seama, pe zi ce trece, că aceste cursuri sînt necesare (nu și suficiente totuși). Nu iese nimeni mai talentat după un atelier de scriere, dar iese cu multe cunoștințe din zona despre care nu vorbește nimeni. Majoritatea lucrurilor care ți se spun la un astfel de atelier îți vor fi familiare cîndva, chiar și fără a urma cursuri. Dar cîndva. Și de ce să aștepți 10-20 de ani pentru a le afla pe propria-ți piele (și, uneori, DIN PĂCATE pe propria-ți piele) cînd le poți afla în 6 săptămîni ACUM?

Marele avantaj al celor care au participat la acest atelier (acum pot vorbi despre asta, pentru că am văzut efectele) este că știu cum se scrie, cum se trimite un text și unde, știu ce trebuie să faci ca scriitor pentru a-ți maximiza șansele, plecînd de la talentul pe care îl ai. Cîți oameni talentați nu s-au ratat tocmai pentru că au crezut că talentul e totul și că nu mai au nimic de învățat?

Mi-aș fi dorit ca, acum 30 de ani, să fi existat un astfel de atelier, să-mi spună cineva atunci tot ce am învățat în ultimii 30 de ani scriind, publicîndu-mi povestirile și cărțile și, mai ales, publicîndu-i pe alții.

Azi este ultima zi de înscriere la ediția a 3-a a Atelierului SF&F organizat de Revista de povestiri și Bookblog. Lectori: Dănuț Ungureanu, Michael Haulică și încă un scriitor, care va fi ales de participanți.

Antologia participanților la prima ediție, Eroi fără voie, publicată de Millennium Books, este pe piață din septembrie 2015. Acum se lucrează la antologia cu textele participanților la ediția a doua. Primele două texte ale acestora tocmai au fost publicate în revista Argos nr.14 (Maria Bumbar și Cezarina Anghilac).

Secția 14, grupul literar ai cărui membri sînt participanții la cele două ediții, este cel mai productiv grup literar/cenaclu SF&F din București.

Lucrurile bune se măsoară după rezultate. Cred că cu asta trebuia să încep.

eroi fara voie-final

și o fotografie de la lansare, cu protagoniștii:

Absolventii-primei-editii-104430-945x440

Și încă o fotografie, de la ultima întîlnire a grupului, la care a fost invitată scriitoarea Ana-Maria Negrilă:

sectia 14 feb 2016

Pentru detalii:

http://www.observatorcultural.ro/stire/atelierul-de-scriere-creativa-in-sf-fantasy-incep-inscrierile-pentru-cea-de-a-treia-editie/

http://revdepov.ro/ateliere/sff/

http://www.bookblog.ro/interviu/scriitorul-michael-haulica-despre-scrierea-creativa-in-sf-fantasy/

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: