Nu te-ai priceput, Sorine!

Cît de prost poți fi, să inventezi o problemă evident falsă (cursurile de creative writing transformă netalentații în talentați), ca apoi s-o contrazici, mai ales cînd aduci ca argument vechea școală de literatură din anii 1950 (care oricum nu-și propunea ceea ce-și propun atelierele de creative writing de azi)?

Prost de-a binelea, rău intenționat, ticălos ș.a.m.d.

Și încă ceva, amărîtule: prefer să fiu fonfăit decît prost.

Bibliografie:

– cursurile de creative writing din universități (inclusiv din cele românești)

– atelierul de creative writing ținut de Florin Iaru și Marius Chivu

– Clarion West (instructorii atelierului în vara 2016 vor fi: Paul Park, Stephen Graham Jones, Elizabeth Bear, N. K. Jemisin, Sheila Williams, Geoff Ryman – sper că ai auzit de ei. Iar printre absolvenți se numără: Octavia Butler (1970), Bruce Sterling (1974), Kelley Eskridge (1988), Nicola Griffith (1988), Ted Chiang (1989), Cory Doctorow (1992), Jeff Vandermeer (1992), Kelly Link (1995), Nnedi Okorafor (2001), Kim Stanley Robinson (1975) – sper că ai auzit și de ăștia).

PS Se pare că cel care semnează Sorin Camner nu e Sorin Camner, ci altul, care semnează Sorin Camner. Cel puțin așa mi-a zis Sorin Camner, cel care semnează Bujold. Bine, Sorine! Am înțeles. 🙂

8 răspunsuri

 1. Atentie. Acolo nu scriu eu. Contul e creat de mine si este deschis pe adresa mea de mail. De scris nu scriu eu.

  1. nu știu să pun în comentariu poze. acolo scrie, la sfîrșitul însemnării: Publicat de Sorin Camner. așa că… îmi pare rău. mă adresez acelui „Sorin” de-acolo. consider Sorin Camner ca pe un pseudonim cu care cineva publică tot felul de inepții. dacă nu ești tu ăla, dar îți convine situația… să fii sănătos.

 2. Blogul meu este: bujold.wordpress.com… Nu mai functioneaza, cu exceptia unei postari din august, de mai bine de 2 ani.

 3. Interviu cu Steven Erikson, autorul seriei Malazan Book of the Fallen:”…I then took an elective course in Creative Writing, and that set me on my way.”

 4. În toate meseriile este nevoie de o permanentă instruire, nu văd de ce scrisul ar fi altfel. Autorul textului dispărut este certat cu logica și cu bunul simț.

 5. Da, l-a sters. Il vazusem si eu la prinz dupa o cautare pe Google. Era foarte haios.

  Genul asta de manifestari nu trebuie bagate in seama. Mai ales ca nu e prima oara cind i se intampla domnului sa o ia pe aratura.

 6. Cum zicea Kyo mai sus.
  Serios acuma, n-a avut blogulețul ăla atîta trafic cît îi faceți voi… Înțeleg să răspunzi la o critică făcută cu cap, să dai o replică unde se poate dialoga cu un minim de glagorie și cunoștințe, dar de ce vă murdăriți voi pe manșete călcînd prin colțurile astea imunde ale netului? Vi se pare că trăiți prea mult și merită risipit tot belșugul ăsta de timp?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: