romcon – păpuși și păpușari

Am lăsat o întrebare acum  vreo săptămînă pe site-ul ROMCON. Nici un semn că ar fi cineva pe-acolo. Ca și cum aș fi bătut la ușa unei case nelocuite. Eu pot să înțeleg că pe băieții ăia nu-i interesează gloata. Pot să înțeleg că toată povestea asta cu romconul nu e pentru toți sefiștii, e doar pentru ei, să se mîngîie unii pe alții pe creștet și să se alinte că ce putincioși sînt ei. Mai pot înțelege și că băieții de la Cygnus chiar n-au nici o treabă cu Romconul, că ei sînt doar de fațadă, se ocupă doar cu cazarea, alții sînt cei care-și arată mușchii de șefi peste sefeul românesc. Dar simulați și voi că vă interesează cei pentru care faceți Romconul. Sau nici nu e nevoie să mai vină cineva? Vă sînteți îndeajuns vouă înșivă? Mai o bere, mai un mic, mai niște premii deja adjudecate… Probabil că ăia care trebuie să vină au fost anunțați deja, restul chiar nu contează.
Îmi pare rău că am votat ca prostul, crezînd că Romconul e o treabă serioasă. Sau măcar se încearcă să fie. Crezînd că o putem lua (pentru a cîta oară?) de la capăt.

Cînd o să apară cineva care să organizeze o treabă pentru ceilalți și nu ca să arate că el e șeful, de-abia atunci o să putem spera că avem șanse să ne revenim. Cîtă vreme totul se face în disprețul celoralți… parcă sîntem în România, cu politicienii pe care, ca proștii, îi tot alegem din patru în patru ani, sperînd de fiecare dată că va fi mai bine (știți povestea aia cu experimentul făcut la fel de n ori, cu speranța ca, la un moment dat, rezultatul să fie altul).

 

2 răspunsuri

  1. […] cum stă bine bine fandom-ului românesc, au apărut diferite reacție încă de la născare. Unele pertinente, altele neutre. Unele de susţinere şi altele… De altă factură. Nu am făcut ever aşa […]

  2. […] cu… cineva. Se face (adică bine, scrisoarea celor 12 este un exemplu) RomCon-ul cu truda proştilor, şi, să vezi cum Secu o să maximalizeze reușitele şi minimalizeze munca celor care au muncit. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: