La bîlci

Serios?!?! Doar din revistele online?! Din toată gașca aia de supercunoscători-superorganizatori chiar nu e nimeni cu toate mințile la el? (nu mai zic că ar fi fost foarte fain ca textele de pe site să fi fost scrise de cineva care a luat BAC-ul la română; că doar vorbim despre literatură).
Deci au sărit categoria reviste (singurele băgate în seamă fiind – DIN NOU! – revistele online, dar ca subcategorie la site-uri), acuma se trece ușor și peste TOATE povestirile publicate în reviste pe hîrtie (sau în format ebook), în antologii și volume individuale. Mișto!
Mîndră corabia! Vai de curu nostru! Că de cap… care cap?
Și încă: cinci proze scurte? Păi, în articolul lui Cătălin Badea-Gheracostea​ din Observator cultural era vorba de 3 categorii: nuvelă, povestire, schiţă. S-a schimbat cumva modificarea? Va fi doar una, de proză scurtă??? Știu că s-au cerut liste de 5 proze… dar asta era în ianuarie. Dacă tot s-au înmulțit categoriile între timp, nu era normal să se ceară din nou liste pe categorii? (aici e pagina cu nominalizările venite pînă la ora asta – mie mi s-a cerut în ianuarie o listă de 5 proze scurte publicate în ARGOS – http://romcon.clubsf.ro/proza-scurta/)

Se pare că bîlciul de-abia începe.

Reclame

7 răspunsuri

 1. „Juriul va propune nominalizările pe categorii pentru premiere: 50% din voturi o reprezintă votul popular, iar 50% este reprezentat de votul juriului. Votul popular se închide pe 4 septembrie”. Asta cică s-a decis după ce exista o formă de organizare, şi după ce, nucleul inițial de organizare, nu știa (mă rog, fraierii de acolo) că maestrul de ceremonii fi-va Faraonul. Juriul în înțelepciunea lui şti-va să creeze nominalizările şi tot ce mai este, partea cu prozele a fost pumnul meu în masă pentru că aveam impresia că Romcon-ul va fi organizat de Suceava

 2. păi, n-ar fi bine să vă rezolvați problemele, să fixați niște reguli finale (dar reguli!), după care să mergeți mai departe? că așa, nu se vede decît amatorism, confuzie și neseriozitate. plus vechea problemă (din cauza căreia nimic nu iese), că unii vor să fie șefi peste sefeul ro. cu ce rezultate – s-a văzut în ultimii x ani de cînd s-au accentuat dorințele unora (sau o fi andropauza de vină? luați-vă amante, fraților, e mai simplu!).
  îmi pare rău, George.

 3. păi da, că-s o grămadă de „profi” (adică profesori) în comisia de organizare (aia de care organizatorii de la Suceava nu prea știau).

 4. Eu sper totuși să fie o listă de nominalizări care să respecte principalele titluri apărute anul trecut (și la povestire și la nuvelă și la roman… la toate categoriile, nu?). Poate că o soluție ar fi ca lista să fie cât mai completă (în limita bunului simț), apoi, într-o a doua etapă (tot publică) să fie selectați finaliștii în urma unor sentințe bine motivate, pentru ca, la final, căștigătorii să poată fi contestați de un număr cât mai mic de nemulțumiți. Sunt totuși oameni care muncesc mult pentru scrisul lor, pentru visul lor. Măcar o mică recompensă morală să primească o dată pe an. Numai așa RomCon-ul își va atinge scopul. Altminteri nu va face altceva decât să cadă într-o ușoasă și dulce uitare.

 5. Ceva îmi spune însă că va fi un RomCon ok! 🙂

 6. deocamdată văd doar bîlbe și oameni fără idei. unii organizează (chipurile), alții hotărăsc (deși în afara subiectului) și… din această dilemă nu putem ieși. dar da, cu siguranță va fi un (nou) succes, mai ales dacă toți își vor primi premiile (vreo 40, ca să nu rămînă nimeni nemulțumit) și, la urmă, se va face și poza aia cu pupat toți piața endepedenții.
  la ora asta trebuia să existe un REGULAMENT. adică niște reguli bătute în cuie, nu improvizații de la an la an, cum se întîmplă la tot ce însemană premii românești de sf în ultimii 2-3 ani.
  în rest, aștept (totuși) ziua în care neisprăvitul ăla de-a făcut propunerile pentru premiile Eurocon să și le asume. numai că ăștia sînt proști, narcisiști, periculoși, și mai sînt și lași, că asta vine la pachet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: