memecaperful și mămăliga

Așa cum intuiam, ieri am fost la Lidl, apoi la Giotto. Mă rog, Joy House.

Deci programul meu… s-a mutat azi.

Iar azi s-a făcut așa:

– redactat două povestiri pentru Argos 10

argos_logo

– pregătit material pentru Galileo Online de mîine

GalileoOnlineHead2

– cules text în continuare pentru povestirea „Alfred Petala, fratele lui Calistrat”

– definitivat cuprinsul antologiei ARGOS DOI. o mai citesc o dată cap-coadă și văd dacă mai scot ceva. Deocamdată sînt 15 texte, aproape 300 de pagini

– adăugat încă o poveste în cuprinsul numărului 6 din Galileo

GALILEO6-final-sectiune

*

Ce-are, domnule, lumea cu mai-mult-ca-perfectul? Cum ajunge de dă în el? De fapt, problema nu e cum de ajunge în el, ci cum de nu mai reușește să scape și o ține langa pagini întregi cu memecaperful, ba mai schimbă și momentul de referință din cînd în cînd, pentru ca suava confuzie să fie generală, permanentă și – se pare – de neînlocuit.

*

Înțeleg că Parlamentul României nu are principii, are doar prieteni (nu c-ar fi o noutate, dar doare s-o afli atît de des). Futu-i! Iar ne-am luat bilete dus-întors.

Nu-i adevărat că mămăliga explodează. Mămăliga face doar cocoloașe.

Într-o zi n-o să mai cumpărăm bilete cu mămăliga-n cap.

Jos mămăliga!

Asta după ce am aflat că există un vin care te scapă de pușcărie: Lacrima lui Vosganian.

lacrima lui vosganian

*

A inlocui teologia sau manualul de religie cu istoria religiilor sau altceva asemanator in scoala te restrange, nu te largeste. (într-un comentariu, pe FB)

Auzit-ați o tîmpenie mai mare ca asta? Pînă și fb-ului îi e greu s-o curpindă.

*

Chabon și Kiernan redactate, Leckie, Weir și Samatar în traducere, Sanderson și Graham Joyce cu cărți traduse. Paladin 2015.

1-chabon-kiernan-leckie-wei

2-sanderson-joyce-heinlein

 

5 răspunsuri

 1. Păi ce-am fi făcut, domnule? Ne-am fi restrîns la o simplă informare în loc să fi îndoctrinat?!?

 2. Buna ziua,
  Trilogia Heliconia de Brian Aldiss va aparea anul acesta? Cate volume din seria de autor Asimov sunt programate a fi lansate anul acesta? Cand preconizati noi aparitii SF in colectia editurii Paladin?
  Multumesc.

 3. Alex Lamba: se pare că în țara asta, unde lucrurile se fac ca să nu te bîrfească vecinul, religia este considerată un etalon de civilizație. Din păcate vedem zi de zi că, atunci cînd religia iese din biserică, e cam nasol. Pentru toată lumea. Și indiferent despre ce religie e vorba.

 4. Alex: nu va apărea întreaga trilogie a lui Aldiss în acest an. Eu sper să avem totuși primele două volume publicate. La Asimov se va publica restul volumelor dinn seria Fundația (planul meu include trei din cele patru rămase) și 2-3 volume din seria Roboții. Undeva în primăvara anului viitor vreau să încheiem această etapă a operelor lui Asimov. Apoi mergem mai departe cu alte cărți. Noi apariții tocmai au ieșit pe piață – în acest an, Contele Zero și Conexiunea Mona Lisa de William Gibson. Urmează cărți din lista prezentată în însemnare.

 5. Buna seara,

  Estimarea pentru editarea volumelor Asimov ramane in picioare? Pana in primavara pare greu de crezut ca va fi terminata toata seria.

  Multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: