Mîndră corabia

Am văzut un concurs pe un site. Se cîștigă cărți, dar transportul îl plătește cîștigătorul. Asta îmi aduce aminte de reclama aia stupidă la niște cuțite care sînt trimise cui vrea, gratuit, trebuie plătit numai transportul 50 de lei. 🙂

Ca să nu mai zic de ideea de a premia autorul articoului care adună cei mai mulți vizitatori. OK, știm cu toții că numărul vizitatorilor adunați de genul ăsta de concursuri e o cifră falsă, care nu spune absolut nimic, care nu înseamnă că site-ul este mai citit decît altele, ci doar că unii sînt mai șmecheri decît alții. Ne amintim de fauna care populează blogurile care oferă cărți gratis primite de la edituri, crezînd (sperînd!) ele, editurile, că e vorba de posibili cititori-cumpărători. Ei bine nu, fauna este aceeași, a amatorilor de chilipiruri și nu a posibililor cumpărători. Se cunoaște, de asemenea, cazul ăluia care a postat pe blog că s-a înscris la 100 de concursuri ca să primească nu-ș ce carte gratis. Dacă chiar voia cartea aia, o cumpăra și salva o grămadă de timp pentru altceva mai bun.

Cît despre numărul de vizite… să mai vorbim de site-urile alea în care dacă dai clic pe un articol se incrementează contoarele tuturor articolelor? Ba mai mult: dai un clic pe butonul LITERATURĂ (de pildă) și ți se afișează toate prozele, cu numărul de vizitatori aferenți fiecăreia. Apoi dai un refresh și… ce să vezi? Contoarele TUTUROR prozelor se incrementează cu 1. Adică am dat un clic și e ca și cum 15 inși ar fi citit revista. Bravo, băieți! Mîndră corabia. Șmecher cîrmaciul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: