Crapability

Hakki Yesillik: the rest things

Cineva zice într-un comentariu, pe un blog:

In cazul textului dumitale, l-am parcurs doar sumar, ca sa spun asa. Nu m-a atras. Dar asta nu trebuie sa te ingrijoreze, pentru ca eu sunt doar un cititor. Sunt destui altii, pe lumea asta.

Normal, nu? Un cititor, doar un cititor (sau „decît un cititor”?)… dar cînd omul e chiar redactorul-șef, cel care a publicat acel text… Ei? Cum sună?

*

De pe alt blog, dintr-un articol, de data asta:

(spre exemplu ar fi interesantă instaurarea unui obicei al editurilor de a lansa cărțile autorilor români în marile orașe (măcar!!!) prin organizarea de turnee de lansare cu sesiuni de discuții și semnare de carte).

La unele edituri și cu unii autori, treaba asta chiar se întîmplă. Nu știu însă dacă persoana care are aceste idei revoluționare e conștientă și că, la acele lansări, ar trebui să se vîndă atîtea cărți cît să acopere măcar transportul, cazarea și masa autorului și a persoanei din editură care-o însoțește în turneu. Că altfel…
Bine, în mod normal, dacă se întîmplă așa ceva, se întîmplă cu autori care s-au vîndut bine și, după turneu, se speră că se vor vinde și mai bine.

Și așa ajungem și la subiectul „de ce nu face editura X turnee cu toți autorii? De ce numai unii au acest tratament preferențial?”

E amuzant cum încearcă să ridice niște probeleme – reale, de altfel – niște oameni care n-au nici o treabă cu domeniul editorial, habar n-au cît costă o carte, cum se face, cum se vinde etc., dar știu ei cum ar trebui să fie.

Și eu știu cum ar trebui să fie viața în România: excelentă!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: