Tabloidele SF

Am cunoscut oameni care mi-au spus hai să facem nițel scandal, ca să facem trafic. Ne certăm așa, un pic, de ochii lumii… Să vezi ce vor veni!

Nu știu dacă asta o fi fost intenția lui Eugen Lenghel cînd a scris editorialul ultimului număr din Gazeta SF. Probabil că nu. Dar după ce am intervenit contrazicîndu-i vreo două dintre ideile expuse și, în loc să-mi aducă argumente care să i le sprijine și care să mi le combată pe ale mele s-a mulțumit să-l lase pe scuipătorul de serviciu (cum i-a zis Horia celui-al-cărui-nume-nu-vreau-să-l-scriu) să-și împrăștie balele în toate părțile, să vină iar cu fragmente scoase de pe site-uri pe care n-are acces pentru că a fost banat și alungat, dar pe care a intrat din nou, cu alt nume, înșelînd buna-credință a administratorilor, să-și facă numărul schizo în toată splendoarea, așa cum îl știm de multă vreme, mă gîndesc că, pînă la urmă, s-or fi gîndit ei că oarece trafic nu le strică.

Nu știu cum nu-și dau seama că traficul ăsta nu le aduce cititori pentru proze și pentru lucrurile serioase și că, de fapt, transformă ceea ce era, cîndva, o promițătoare revistă a tinerilor scriitori, într-un tabloid.

Și uite-așa Gazeta SF se așază alături de Helion Online, în rîndul tabloidelor SF, niște publicații nefrecventabile. Pentru mine, evident.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: