Paladin. Pentru că…

Paladin este un imprint al Grupului Editoral Art.
Paladin va publica fantasy & science fiction.
De ce o nouă editură? De ce iarăși fantasy & science fiction?

Pentru că…
…mai sînt mulți autori celebri nepublicați încă în limba română. Dintre cei prezenți în acest catalog vor apărea în premieră la noi Robert Holdstock și Jo Walton.
…sînt autori pe care cititorul român nu i-a mai întîlnit de mult pe rafturile librăriilor . De pildă David Brin și China Miéville.
…sînt serii importante ale literaturii F&SF care nu au fost traduse sau au apărut doar parțial. Și exemple pot fi Mitago, de Robert Holdstock, Saga Vorkosigan, de Lois McMaster Bujold sau Helliconia, de Brian Aldiss.
…unor traduceri le-a venit vremea să fie împrospătate sau să fie făcute după textul original. Isaac Asimov și David Brin vor beneficia de acest tratament.
…și, nu în ultimul rând, pentru că fanii acestui gen de literatură merită mai mult.

(din catalogul editurii Paladin, editat cu ocazia Tîrgului de Carte Gaudeamus)

18 răspunsuri

 1. Pentru cei care nu ajung la tirg, exista un link catre catalogul editurii Paladin si catre planul editorial?

  1. Assassin a fotografiat catalogul (http://assassincg.wordpress.com/2012/11/24/a-treia-zi-la-gaudeamus-2012-paladin/). Lipsesc lunile noiembrie 2012 – ianuarie 2013 care vor fi ale lui Robert Holdstock (Mitago), Arthur C. Clarke (Orașul și stelele) și Lois McMaster Bujold (Cioburi de onoare). Catalogul s eoprește la maestrul lunii iulie, Gene Wolfe. În afară de acești 10 autori mai avem cumpărate cărți ale altor cinci autori. Un autor nou în fiecare lună, de acum pînă la sfîrșitul lui 2013.

 2. Va exista și un catalog electronic? Nu mă refer la un link către catalog, ci la magazin de e-books.

  1. Deocamdată ebookuri nu, Dorin.

 3. Nu inteleg strategia asta, o editura noua, care vrea sa publice autori celebri, nepublicati in romaneste, dar incepe cu reeditari (chiar daca improspatate). Isi economisesc fortele?

  1. Asimov a fost primul autor achiziționat, este un autor cu care orice colecție de SF s-ar mîndri, este autorul care poate atrage mult mai mulți cititori, deci nu numai din zona fanilor SF. Și-apoi să nu uităm că „O piatră pe cer” a fost publicată ultima oară în românește în 1999 (în aceeași traducere din 1981). Poate, între timp, a apărut o nouă generație de cititori…

 4. @Valmon – apoi, cand apar pierderile datorate nevanzarii „Pietrei”, cei de la Art vor putea spune – „De ce ne-am bagat noi in chestia asta? Plecati, dom’le, cu SF-ul vostru de aici!”

 5. Editura Paladin are vrun site ?

 6. Unde gasim cartile?Editura are un site unde sa se poata face comenzi,sau le gasim numai in librarii(si care librarii)?

 7. Cărțile ar trebui să fie găsite pe site-ul Editurii Art (editura-art.ro) și în toate librăriile din țară (teoretic). În București Librăria Bastilia e locul cel mai sigur. Am aflat că Asimov e chiar la intrare, la noutăți. Iar pe 1 decembrie, toate cărțile de la Bastilia au reducere 20% (este aniversarea de 1 an a librăriei)|.

 8. Multumesc pentru promptitudine.Acum as mai avea o intrebare, va apare numai cite un titlu pe luna?

  1. Într-un an vor apărea mai mult de 12 cărți. În afară de un autor pe lună mai sînt și seriile de continuat (de pilă Mitago și Vorkosigan, din cele care vor începe în curînd).

 9. Eu cred ca este inteleapta ideea de a demara cu Asimov , sper ca noua editura sa dovedeasca seriozitate si sunt convins ca succesul va fi garantat . Felicitari si pentru formatul ales !
  La multi ani !

  1. Mulțumesc frumos. Sper să nu dezamăgim.
   La cît de mulți…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: