Lolek și Bolek (4). Puterea sondorilor

Eu cred că suspendarea președintelui cu un număr mai mare de voturi a fost pusă în lege tocmai pentru a face mai grea demiterea. Pentru a preîntîmpina abuzurile. Nu ne putem juca toată ziua de-a suspendarea președintelui. Șade rușine, cum spunea bunică-mea. Ne vede lumea.

Așa cum au modificat uslașii legea acum, de fiecare dată cînd președintele scade în sondaje e posibil să apară o majoritate în Parlament care să hotărască suspendarea lui. Chiar bazîndu-se pe sondaje false. Nu contează. Important e să-l ducă pe președinte la referendum. Că poate iese cum vor ei. Că poate unii, scîrbiți, vor sta acasă, iar ceilalți vor ieși și-și vor face treaba cu ștampila.

Vă dați seama ce tari vor fi sondorii? Vom fi o republică a sondajelor. Putem să și renunțăm la legi. Ce e aia să ai o regulă care să fie adevărată în orice situație? Nu, tată. De fiecare dată cînd avem o problemă, tragem un sondaj și cum iese, așa facem.

9 răspunsuri

 1. Daca in Romania o alianta „democratica” poate dobandi puterea totala intr-o saptamana, in cat timp o poate acapara un partid extremist?

  1. Cine uită istoria este condamnat să o repete… Să nu uităm că Hitler a ajuns la putere prin susţinerea majoritară a germanilor

 2. Rog a se sterge „de”!

 3. Preferati sa stati cu marinarul?

 4. În loc să ce? În loc să schimbăm președintele în patru zile pentru că așa vrem noi, majoritatea de azi?
  Prefer să respectăm mandatele, că de-aia spune în constituție că mandatul e de 5 ani și nu spune că este pînă la primul sondaj care-l arată sub 50%. Prefer să avem niște legi și o constituție care să nu poată fi interpretate de fiecare cum vrea. Iar dacă se întîmplă asta, să existe un organism deasupra instituțiilor politice, care să poată judeca și ale cărui hotărîri să fie acceptate și respectate de toată lumea. Prefer ca instituția prezidențială să nu fie atît de slabă încît să poată fi schimbată în patru zile. Prefer să nu schimbm legile în funcție de persoanele care ocupă vremelnic o funcție sau alta și legile valabile pentru acest președinte să fie vaabile și pentru următorul și pentru cel care-i va urma aceluia și tot așa..
  Poate toate astea există într-un stat de drept și poate la toate astea face referire Europa atunci ne atrage atenția că nu respectăm regulile pe care am promis că le vom respecta dacă ne primește și pe noi la masa ei.
  Cui nu-i plac aceste reguli n-are decît să adauge la referendum încă o întrebare: sînteți de acord cu ieșirea României din UE? Sînt tare curios care va fi răspunsul majorității…
  Dacă poți face un lucru, nu e obligatoriu să-l și faci.

  1. Despre dispretul si lipsa de empatie cu care isi trateaza Basescu si Pdl cetatenii, ce parere aveti? E normal sa te bucuri si sa faci poante proaste atunci cand reduci salariile? (pusca si cureaua lata, grasul care sta in spinarea slabului). Dupa cate stiu, un ministru italian a plans cand a anuntat reduceri, si era vorba de mult mai putin. Nu le reprosez ce-au facut, ci cum au facut!

 5. Un lucru care continua sa ma uimeasca: daca aperi, pur si simplu, principiile statului de drept, esti considerat probasist. Chestia asta simplificatoare si-ar fi avut locul intr-un joc unde exista doar albe si negre, insa, in cazul de fata, si pedelistii (cu toate „succesurile” lor) si pesedistii (si cat de rau imi pare ca odata cu ei trag in jos partide istorice) pornesc dintr-o radacina comuna si au aceeasi pornire de a patina spre partidul-stat si dictatura. Nu mai vorbesc de parlamentarii-cameleon…
  In astfel de conditii, a apara firescul (intre altele, sa nu schimbi presedintii ca pe sosete) pare mai degraba o chestie donquijotesca, decat una tinand de normalitate si de o gandire sanatoasa.

  1. „Un lucru care continua sa ma uimeasca: daca aperi, pur si simplu, principiile statului de drept, esti considerat probasist.” – asta mă uimeşte şi pe mine, inclusiv în tentative de discuţii cu oameni pe care-i consider destupaţi la minte. E greu de înţeles cum se pot confunda atît de grav principiile cu persoanele.

 6. Daca stau bine si ma gandesc, astia doi parca sunt tinerii aia din reclama aia la Giusto, „Eu zic sa nu ne grabim, sa-i lasam sa se mai cunoasca!”, „Da’ s-au cunoscut deja, o s-avem o ciuma.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: