Observator cultural, 9 martie 2012

În nr. 615 al revistei Observator cultural, din 9 martie 2012 (versiunea online), la rubrica FANTASY & SCIENCE FICTION, articolul Next generation.

FRAGMENT:

Am tot scris în acești șapte ani de cînd există rubrica Fantasy & Science Fiction despre predarea ștafetei, despre pasul înapoi sau în lateral pe care, poate, ar fi timpul să-l facă cei din generația veche, lăsîndu-i în față pe cei tineri, încurajîndu-i să-și facă propriile reviste, încurajîndu-i să preia inițiativele, să facă ei asociații, romcoane etc. Totuși, de fiecare dată cred că am uitat ceva. Am uitat să-i întreb și pe tineri dacă ei chiar vor așa ceva. Că poate nu vor. Poate se mulțumesc doar să facă alticneva reviste în care ei să publice (deși semnalul cu Gazeta SF este că le pasă, că vor măcar o revistă a lor), poate se mulțumesc ca altcineva să-i publice la editurile mai cu vechime. Poate nu-i interesează convențiile naționale, premiile etc. Poate nimic din toate acestea nu se află printre dorințele lor.

Poate.

NOTĂ: Azi, 10 martie 2012, rubrica FANTASY & SCIENCE FICTION împlinește 7 ani. E timpul s-o dăm la școală, nu?

2 răspunsuri

  1. Un articol deosebit! Felicitari pentru cei 7 ani!

  2. […] citit astăzi un articol semnat de Michael Hăulică în Observatorul Cultural. Îmi cer iertare că nu folosesc titulatura potrivită unui autor consacrat, dar a fost dorinţa […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: