Așteptînd-o pe Sara

Așteptînd-o pe Sara, ediția din 2005 (cu o prefață de Liviu Antonesei), se găsește pe elefant.ro la 7,20 lei, adică cu 60% reducere.

Nu știu cît va ține reducerea asta, așa că… profitați!

Puteți citi aici un fragment din carte: Pasaj de trecere.

Sau aici, un fragment pe care l-am numit Greierașul.

Despre Așteptînd-o pe Sara:

Dar să las considerațiile introductive și să vin în miezul lucrurilor, adică la romanul de față. Despre care spun, înainte de altceva, nu doar că mi-a plăcut, ceea ce nu necesită argumente!, ci și că este un roman foarte bine scris și foarte bine construit, că beneficiază deci de o artă a compoziției – esențială în cazul oricărui roman – rară, situată foarte aproape de zona, la fel de rară, a desăvîrșirii. În ce mă privește, cred că este cel mai bun roman – și citesc romane! – dedicat crizei de la patruzeci de ani a bărbatului, cumva similară crizei de la treizeci de ani a femeii, de care a dat sama acum mai bine de o sută de ani Balzac. Nu spun că tema n-a mai fost explorată, spun doar că niciodată – ca om care a trecut prin ea! – nu mi s-a părut a fi atinsă atît de exact, în întreaga sa complexitate și ambiguitate.

(…)

Pentru că era vorba de întrebări, anul trecut, prietenul nostru Mircea Cărtărescu a pus o întrebare potrivită: De ce iubim femeile? Din păcate, n-a izbutit și un răspuns pe măsura întrebării. Am senzația că, mai degrabă, un răspuns pertinent, chiar dacă – firesc, de altfel – de o profundă și parcă eternă ambiguitate, poate fi căutat în paginile acestui roman tulburător al lui Michael Haulică. Să fie primit! (Liviu Antonesei, prefață)

 *

Cronică a unei obsesii, Așteptînd-o pe Sara ne surprinde cu resurse neașteptate de poezie, dar totodată și de luciditate. Mixajul ne intrigă, povestea ne atrage, ajungem să citim din curiozitate. La început pare a fi joc și nebunie. N-am vrea să schimbăm locul cu personaje din acest roman, pentru că simțim tensiunea. Ficțiunea își pierde frontierele, iar de acolo începe provocarea. (Bogdan Suceavă)

 *

O nouă Educație sentimentală, desfășurată însă acolo unde Flaubert nu și-a imaginat niciodată: în Ethernet… Criza bărbatului la 40 de ani  analizată cu finețe de un prozator captivant… (Dan-Silviu Boerescu)

Reclame

2 răspunsuri

  1. De fapt cartea e gratis. 7,20 e transportul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: