Observator cultural, 13 ianuarie 2012

În nr. 607 al revistei Observator cultural, din 13 ianuarie 2012 (versiunea online), la rubrica FANTASY & SCIENCE FICTION, articolul 2011 (I).

FRAGMENT

Gata cu 2011, rien ne va plus, ce am apucat să publicăm am publicat, atît am avut, atît am fost în stare să scriem/publicăm, mai departe doar juriile premiilor vor mai decide cine a nimerit-o și cine nu. Dar pînă la premii e vremea bilanțurilor, ceea ce voi încerca și eu (și nici măcar nu sînt primul care o face zilele astea). Sper să reușesc să-mi amintesc tot (am consultat site-uri, reviste, bloguri – că nu se știe niciodată cine pe cine ignoră întru „promovarea sefeului românesc“) și chiar vreau să fie cît mai complet acest bilanț, iar ce am spus mai devreme nu e o scuză prin care vreau să maschez omisiunile pe care am de gînd să le fac (am văzut că se poartă chestia asta, dar e plină lumea de mincinoși și de ipocriți).
Am ales să adun evenimentele pe capitole și nu cronologic, pentru a evidenția mai cu folos unde stăm bine și unde nu.
Revistele. Au apărut în 2011 trei reviste electronice de gen: Helion Online (http://www.helionsf.ro – cordonator Cornel Secu), Nautilus (http://revistanautilus.ro – redactor-șef Marian Truță) și Gazeta SF (http://fanzin.clubsf.ro – redactor-șef George Sauciuc, apoi Simona Șerbănescu). O alta în care autorii de F&SF au avut apariții constante, atît cu articole, cît și cu proză, a fost revista de mistere Suspans (http://suspans.ro – redactor-șef Mircea Pricăjan). Toate cu apariție lunară. E greu de făcut un clasament, eu cred că toate trei își fac treaba (mai puțin excesele à la România Mare din unele editoriale cam isterice ale Helionului), contribuind la lansarea unei noi generații de autori și la consolidarea numelor care au devenit deja consacrate.

:

 

Reclame

2 răspunsuri

  1. Intr-adevar(referitor la articolul dumneavoastra din Observator Cultural) concursurile astea ,cu premii drept carti,au inceput sa se inmulteasca in ultimul timp.De multe ori chiar m-am mirat ca nu mai aparea nimic interesant pe respectivul blog(al fanului SF) insa,concursuri cat cuprinde….fiecare avand cam 30-40 de comentarii…Este vreo tactica a editurilor(Nemira,in special)?Ca,eu cel putin,nu vad ce profit le iese ,iar de reclama,nu pot sa zic ca se face prea multa .
    Cine mai e Snowdown King?

  2. Editurile sponsorizeaza bloguri contra concursuri. Daca marketingul zice ca merge…
    Snowdon King este pseudonimul lui Ionut Caragea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: