Observator cultural, 9 decembrie 2011

În nr. 604 al revistei Observator cultural, din 9 decembrie 2011 (versiunea online), la rubrica FANTASY & SCIENCE FICTION, articolul Decembre.

FRAGMENT:

Dinspre edituri nu se aud prea multe zvonuri, fie își freacă mîinile de satisfacție, fie își plîng soarta după tîrgul Gaudeamus. La Nemira se lucrează sub presiunea miilor de fani care așteaptă Dansul dragonilor, cel de-al cincilea roman din seria Cîntec de gheață și foc, de George R.R. Martin.

Pe blogul editurii Leda sînt anunțate cîteva serii pentru fanii romanelor urban fantasy, paranornal romance etc. Printre ele seria Dark Hunter de Sherrilyn Kenyon.

La Millennium Books vor ajunge la tipar, săptămîna viitoare, Un spațiu periculos, de Kelley Eskridge (nuvelă nominalizată la Premiul Nebula în 2009, a doua apariție în colecția Novella, în traducerea Lorenei Lupu) și numărul 4 al revistei Galileo.

Eagle a anunțat lansarea celor patru volume noi (unii le-au văzut deja la Gaudeamus) pe 16 decembrie: Venus, antologie de Antuza Genescu, Mircea Opriță – Călătorie în Capricia, Liviu Radu – Chestionar pentru doamne care au fost secretarele unor bărbaţi foarte cumsecade, Mircea Liviu Goga – Insula pescărușilor. Nu mai e mult.

După cum se vede, nu s-au întîmplat foarte multe lucruri în prima săptămînă a lui decembrie, dar nici puține. Uneori sîntem nemulțumiți de puținul pe care-l avem, uitînd că acel puțin înseamnă totuși că existăm. Și că multul nu se face din nimic, se face din puțin.

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. Mulţumesc frumos pentru menţionarea Radarului.

  2. Cu plăcere. E rostul acelei rubrici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: