Întoarcerea lui IO

Io se întoarse și zise:

Adică am revenit din vacanță (vacanțe, că două mai mici înseamnă mai multe) și îmi tot fac liste cu treburile rămase nefăcute sau care au ajuns să fie făcute.

Vama Veche 2011: scriind „...și viață fără de moarte“

Vama Veche și Brașov sună bine ca destinații de vacanță, ar trebui să facem asta mai des. Poate să atingem și alte locuri, așa că am ajuns la concluzia că vacanța ideală ar fi așa (dar NUMAI cu un netbook în dotare): două sptămîni la Vama Veche, două săptămîni la Brașov și una mai încolo (Stockholm în 2012, Londra în 2013 etc.).

Brașov 2011: stînd așa, zicînd nimic

Sună bine, nu?

În țara de unde vin ... bărbații au nume de străzi...

*

Revenind la țărișoara noastră și la sefeul mioritic aflu că aici s-a întîmplat ceva extraordinar, dar cei care se dau drept promotorii lui (ai sefeului miroritic) se fac că plouă. Dacă te-ai uita numai în gura lor ai crede că la noi apar doar două cărți pe an și în România nu există decît vreo 2-3 scriitori de SF. Noroc că nu se uită prea multă lume în gura lor și putem vedea ce se întîmplă de fapt.

Iar faptul este că Marian Coman a publicat un volum în limba engleză, Fingers and other fantastic stories, un experiment (cum zice el), patru povestiri traduse în limba engleză de Carmen Dumitru și Raluca Chirvase, să vadă ce se întîmplă, și chiar se întîmplă, pentru că volumul se vinde pe amazon.com și chiar se vinde, pentru că Jeff VanderMeer a scris despre el pe blogul lui, pentru că au apărut și comentarii și, culmea! (dar eu am mai zis asta în ultimii 10 ani) lumea (de dincolo) pare destul de interesată de ceea ce se întîmplă prin sefeul mioritic și destul de interesată să-l citească. Dovadă e și numărul destul de mare de exemplare vîndute de Marian pînă acum, de poziția în clasamentele amazon.com.

*

Mîine o să apară Dilemateca, cu articoul meu despre Sfîrșitul lumii. Povestiri ale apocalipsei, antologie de Martin H. Greenberg (Millenium Books, 2011).

Vineri apare numărul 589 al revistei Observator cultural, varianta online, unde am un interviu cu Marian Coman despre Fingers.

5 răspunsuri

  1. Bine ai revenit, Maic. Si multumesc frumos.

  2. Welcome back si felicitari lui Marian Coman ca mai arata pe-afara ca mai suntem si noi pe-aici.

  3. @Marian: Baftă cu cartea! Și să vedem și Testamentul…
    @Oliviu: Poate ieși și tu cu un volumaș de povestiri din seria Ermengaarde.

    1. Mersi de incredere, Mike. In toamna asta vreau sa lucrez serios la Ermengaarde:).

  4. […] s-a întors din vacanţă. Şi publică în Dilemateca un articol despre Sfîrşitul […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: