Observator cultural, 20 mai 2011

În nr.575 al revistei Observator cultural, din 20 mai 2011 (versiunea online), la rubrica FANTASY & SCIENCE FICTION, articolul Apropo de Bookfest…

Fragment:

Peste o săptămînă o să fim în plin Bookfest, tîrgul de carte de vară.
Va fi un tîrg de criză? Unul de ieșire din recesiune? După amînarea termenelor de înscriere, am dedus că n-a mai fost înghesuiala din anii trecuți și s-ar putea să avem mai puține edituri expozante. După embargoul pus împotriva editurilor care nu și-au plătit datoriile din anii precedenți, am dedus că trăim într-o lume normală totuși, iar primul semn al normalității este chiar acesta, că ne considerăm normali. Editarea de carte este un act cultural, dar este și o afacere în același timp. Și aici intervin micile variabile: pentru unii, mai mult act de cultură, pentru alții, mai mult afacere.
Editurile care publică literatură F&SF (iarăși oripilez lumea cu acest termen, „literatura F&SF“, pe unii pentru că ori e literatură, ori nu e, pe alții pentru că pun alături de cuvîntul literatură sigla F&SF) au pregătit, ca de obicei, o traistă de noutăți și bine-ar fi să fie așa avînd în vedere că la Tîrgul de Carte F&SF „Final Frontier“, organizat de Bookblog (bookblog.ro) în martie, noutățile n-au prea fost în exces (dacă mi se permite să zic așa).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: