Observator cultural, nr.564, 25 februarie 2011

În nr.564 al revistei Observator cultural, din 25 februarie 2011 (versiunea online), la rubrica FANTASY & SCIENCE FICTION, articolul Săptămîna SF: 14 – 20 februarie.

Un fragment:

Vorbim despre săptămîna trecută în sefeul românesc, pentru că, se pare, am avut un punct de interes: definitivarea sumarului primei antologii de steampunk românesc, STEAMPUNK. A doua revoluţie, editor Adiran Crăciun (Millennium Books, martie 2011).
Să ne înţelegem: orice antologie cu texte româneşti este importantă, orice temă abordată este importantă. Dar, în acest caz, nu este vorba despre o temă, ci despre un mod de a scrie, ceea ce, pentru mine cel puţin, face lucrurile mai interesante.
Dar, pînă la antologie şi valurile stîrnite, să vedem ce altceva s-a mai întîmplat săptămîna trecută.

Luni, 14 februarie. CititorSF (cititorsf.ro) ne pune la curent cu noutăţile de la Editura Nemira. Sînt două, dar una şi una. Tăişul sabiei de Joe Abercrombie adună în două volume cele 840 de pagini ale versiunii româneşti (traducere de Laura Bocancios) a primului roman dintr-o trilogie, roman care l-a adus pe Abercrombie pe lista finală a Premiului „John W. Campbell“ pentru tineri scriitori în 2008. A doua apariţie este volumul 6 din seria antologiilor lui Gardener Dozois, The Year’s Best Science Fiction, adică partea a doua a volumului din 2007 (a 24-a antologie de acest gen scoasă de Dozois), 664 de pagini din cel mai bun SF apărut în lume în anul 2006.
Site-ul german Clockworker.de anunţă apariţia antologiei de steampunk românesc, pomenind şi articolele publicate în anii trecuţi în revista Egophobia.
Adrian Ioniţă, autorul mai multor materiale despre steampunk publicate în Egophobia, anunţă şi el, de data asta în Reţeaua literară, apariţia antologiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: