Texte, pretexte, subtexte

E din ce în ce mai dificil să fac „Săptămîna SF“ pentru Galileo Online. S-a apucat lumea să scrie zilnic și sînt din ce în ce mai multe linkuri de adunat. Bine, nu toate au treabă cu sefeul, nici măcar cu literatura. Și nu întotdeauna cred că nimeresc criteriile după care preiau un link sau nu.

S-au mai adunat și trei articole de scris: pentru Obiectiv cultural, Observator cultural și pentru o revistă care îți va relua apariția (nu spui care încă).

Deocamdată am rezolvat cu Observatorul și Obiectivul.

Dar mai e de terminat și povestirea promisă lui Ștefan, pentru MoshulSF.

Și textul care a mai rămas de redactat pentru Galileo 3.

Și lupta care se dă permanent în mine, de ceva vreme: să mă apuc de scris partea a 3-a din Vremea zăpușelii sau să scriu romanul despre Calistrat Hadîmbu?

Deocamdată a apărut Helion nr.9 cu interviul făcut de Lucian Vasile Szabo cu mine, dar și cu reluarea unui articolul al lui Cornel Robu din  2006, adică acel articol de la care a pornit cîndva o treabă urîtă-urîtă, pe care voiam s-o uit. Editoriale ca alea care au urmat articolului n-am văzut în tot sefeul românesc (cel puțin din 1987 pînă acum). Și sper să nici nu mai văd.

Nu știu care a fost scopul publicării articolului, pot face doar speculații. Dar prefer să nu le fac.

Februarie a fost întotdeauna o lună bună. De pildă, în februarie 2000 a apărut primul număr al revistei Lumi Virtuale (50 de numere online în perioada 2000 – 2004, apoi 5 numere pe hîrtie), iar în februarie 2008 a apărut primul număr al noului Nautilus. De pildă.

 

Anunțuri

5 răspunsuri

  1. SF ul din Romania din pacate este muribund. Nici despre cel international nu pot spune ca se simte foarte bine

  2. Da, domnule cititor, e muribund. În plin avînt ceator era în glorioasele vremuri în care se publica o carte pe an. Acum, cu veo 20 pe an, e vai de capul lui. Cît despre cel internațional… nici nu merită să mai vorbim despre el. Cu greu afli că s-a mai publicat vreo carte pe undeva.

  3. Ba are dreptate, e muribund de vreo 50 de ani, mai ales ala SF-ul international.
    Dar na, si Soarele o sa moara intr-o zi, numai ca e de asteptat ceva…

  4. Pînă la urmă despre ce vorbim aici? Ce înțelegeți prin MURIBUND? Că poate de-aia nu ne înțelegem, că fiecare se gîndește la altceva.

  5. Habar n-am cine este „expertul” care semnează „un cititor”, deși cam bănuiesc. Tot ce pot să fac e să citez din „clasici”: „Iartă-l, Doamne, că nu știe ce face!” 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: