„Livius Ciocârlie – 75” – joi, la Cărturești

Tiberiu Stamate mi-a trimis acest anunț, pe care mă grăbesc să vi-l împărtășesc. Pentru că Livius Ciocârlie este un autor ale cărui cărți sînt de ținut pe noptieră, la îndemînă.

Editura Paralela 45 vă invită joi, 7 octombrie, orele 18, în Librăria Cărtureşti Verona, la evenimentul literar „Livius Ciocârlie – 75”, prilejuit de aniversarea a şaptezeci şi cinci de ani ai scriitorului Livius Ciocârlie. La eveniment vor fi discutate cele mai recente volume ale autorului: „…pe mine să nu contaţi”. Convorbiri cu Mircea Benţea (reeditată de Paralela 45 special pentru a marca evenimentul) şi Cartea cu fleacuri.
Vor participa: Gabriel Dimisianu, Mircea Martin, Ion Bogdan Lefter şi Livius Ciocârlie.

„«…pe mine să nu contaţi». Convorbiri cu Mircea Benţea” (2003) este una dintre cele mai oneste şi lipsite de emfază cărţi de interviuri din toată literatura noastră. […] Livius Ciocârlie a acordat interviul său în anii din urmă. Nimeni nu l-a silit la vreo concesie. Vorbeşte despre sine în modul cel mai natural cu putinţă. Fără să-şi ridice un monument, se înţelege, dar parcă nu atît de reţinut în autoaprecieri ca altădată. Iar părerile despre cărţile proprii sau ale altora ne fac să regretăm o dată mai mult că un cititor atît de bun n-a perseverat în critică.” (Nicolae MANOLESCU)

„Livius Ciocârlie este, probabil, cel mai original diarist din întreaga noastră literatură. Majoritatea cărţilor sale sînt, în fond, jurnale, un gen aproape la fel de proteic precum romanul, conturînd imaginea unui proiect scriptural autobiografic pe termen lung, singular la noi, şi prin formulă, şi prin amploare. […] Împreună cu De la Sancho Panza la Cavalerul Tristei Figuri (2001) şi Despre bătrîneţe şi moarte în mileniul trei (2005), această Carte cu fleacuri alcătuieşte un triptic al bătrîneţii, a cărei abordare devine, în timp, tot mai directă şi mai personală.” (Marius CHIVU)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: