Observator cultural, 1 aprilie 2010

În nr.519 al revistei Observator cultural, din 1 aprilie 2010, la rubrica FANTASY& SCIENCE FICTION, articolul Puține cluburi din Europa au palmaresul Helionului (dialog cu Cornel Secu).

Fragment:

Cornel Secu, promotor al sefeului, redactor-şef de reviste, director de editură, răspunde unor întrebări despre sefeul românesc care se întîmplă la Timişoara de 30 de ani încoace.

Au avut loc la Timişoara, zilele trecute, festivităţile care au marcat 30 de ani de existenţă ai Clubului Helion. Cum au fost începuturile?

Helionul s-a înfiinţat pe 18 martie 1980. La prima întîlnire au fost cinci inşi, printre care Lucian Ionică, Silviu Genescu şi Duşan Baiszki. Locul a fost Casa Tineretului din Timişoara. Apoi au venit A.C. Giagim, Mihai Alexandru, Liviu Pârvan, George Terziu, Marcel Luca, Willy Jager, Mihai Marinică. În 1981 aveam peste 30 de participanţi, şedinţă de şedinţă, şi, lucru extrem de important, nici unul nu era la categoria „umplutură“. În toamna lui 1980 a avut loc celebra Conven-ţie (Consfătuire a cenaclurilor, cum se chema atunci) de la Timişoara, cînd Helionul, alături de Solaris Bucureşti şi Quasar Iaşi a contribuit la mica revoluţie optzecistă a sefeului românesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: