Dilemateca, nr.47, aprilie 2010

A apărut nr.47, pe aprilie 2010, al revistei Dilemateca.

Articolul meu este Sfîrșitul lumii, așa cum nu-l cunoaștem. Se referă la antologia lui John Joseph Adams, Tărîmurile pustiite (Nemira, 2009).

Alte articole: un interviu cu Florin Lăzărescu (realizat de Marius Chivu) în care găsim un Florin Lăzărescu cinstit, simplu, sincer, modest, fermecător, adică e așa cum e, așa cum îl cunosc; Matei Martin îi face unPROFIL Laurei Albulescu, redactor-șef al editurii Art; reportajul Nadinei Vlădescu este Puzzle munchenez; în sfîrșit, și la sfîrșit, sînt FRAGMENTE sînt din Curcubeul gravitației, de Thomas Pynchon, roman în curs de apariție la Polirom (traducere de Rareș Moldovan).

Din 3,14teca am extras asta:

„Ce e un scriitor – un om pe care îl tulbură nimicurile“, care a fost extrasă (de R.C.)  dintr-o povestire a lui Nabokov.

Din interviul cu Florin Lăzărescu am extras astea:

„Mărcile stilistice de care vorbești nu se nasc din acribia cu care lucrezi o frază. Dacă ar fi așa, cei mai buni scriitori ar ajunge contabilii.“

„aceeași plăcere pe care o am și cînd mă ocup de literatură“ – asta o pun în contextul în care – nu mai știu unde, poate pe AtelierKult? – se vorbea despre plăcerea/chinul de a scrie. Și ca s-o zic eu pe-a dreaptă (dreapta mea, așa cum o văd eu, evident), indivizii care vorbesc de chinurile facerii scritoricești îmi par puțin cabotini. Dacă te chinuie așa de tare, la ce perseverezi, frate? Soro?

„în zilele noastre, într-o țară pitorească precum România, scriitorul ar trebui să zică mersi că are o preocupare atît de serioasă și de frumoasă precum scrisul“

și

„de-aia sîntem un popor așa misterios-frumos într-o țară în care una dintre puținele preocupări serioase pe care poți să le ai e să fii artist“.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: