Nekrotitanium – cyberpunk moldovenesc

Editura Cartier – Clubul Ţăranului Român
lansează
Nekrotitanium – cyberpunk moldovenesc

Gazde:
Planeta Moldova & Roman Tolici

Invitaţi:

Thomas Ciulei
Vasile Ernu
Andrei Gheorghe
Eugen Istodor
Costi Rogozanu

Miercuri,
17 februarie 2010
Ora 18:00

Clubul Ţăranului Român, str. Kisseleff, nr. 3, intrare prin str. Monetăriei, Bucureşti

Planeta Moldova, Nekrotitanium. Cyberpunk moldovenesc, ilustrat de Roman Tolici

Mitoş Micleuşanu & Florin Braghiş, Nekrotitanium. Cyberpunk moldovenesc, cu ilustraţii de Roman Tolici, Colecţia C[ART]IER, 2010, 116 p., Preţ: 33 RON.

21 răspunsuri

 1. Ce-nseamna promotie! Poti sa vinzi si-un… nekrotitanium! Sau nekrostanium. Aa, uitasem, nu se poate face basca de Vrajba si astampar, Topicul prostatei, Caterinca pentru Leibowitz, Trei pe langa barca etc!

 2. n-am inteles ce-ai vrut. glumeai? nu m-am prins…

 3. 33 RON ? Eu am dat 28 pe ea, la Carturesti, saptamana trecuta. Oricum, IMHO nu merita decat dpdv bibliofil.

 4. 33 scrie in comunicatul de presa pe care l-am primit pe mail. or fi mai generosi aia de la carturesti.

 5. Cu 28 am primit-o si eu vinerea trecuta si pot spune ca m-a distrat desi are prea putin de a face cu sefeul conventional! Dar mie mi-a placut!

 6. Pai nu spunea unu’ ca titlele Tropicul cancerului, Cantica pentru Leibowitz, Trei intr-o barca, Razboi si pace si alte asemenea nu se preteaza la modificari hazlii? Al/aia care are/au probleme cu Motocentauri pe acoperisul lumii.
  TOATE, fara exceptie, pot face obiectul persiflarii. Bine, eu gandesc romaneste, o fi altfel englezeste, ungureste… Numai ca aceasta persiflare, daca nu are acoperire/argumentare, e, ca de obicei, un atac gratuit.

  Nu stiu, cred ca pentru trafic unele site-uri angajeaza maciucari pentru balti!

  In ceea ce priveste Nekrotitanium, esantionul, primul capitol oferit gratuit spre degustare de catre editura, este slab (am ales cea mai frumoasa formulare care mi-a venit in minte!). Ar face bine sa bage un fragment mai bun (daca gasesc).
  La prima impresie, e un amatorism searbad. Cei de la Planeta Moldova sunt de apreciat pentru Imnul lor, pentru Avem di tati, Cana cu apa, dar asta nu inseamna ca li se potriveste SI acest gen, bagat intre copertele unei carti.
  Coperta, grafica, promovare, toate deosebite. Si-atat. Poti sa lansezi si-un saibarbanc transilvan sau unu secuiesc. In aceasta formula se va vinde!

 7. misto asta: „maciucari pentru balti!”. de retinut.
  altfel, cred ca ai inteles gresit: nu ca nu se pot persifla titlurile,ci ca nimeni nu le persifleaza. pen’ca – nu-iasa? – e literatura de calitate. si de-aia. cel putin asa am inteles io.
  despre nekro… stiu eu daca se va vinde? si de ce? dar poate unora le place genul (genul planeta moldova, vreau sa zic) si-atunci e ok.

 8. Inregistrarile audio, n-am nimic cu ele, unele le-am gustat cu mare placere, e alta chestie cu literatura, chiar cand vrei s-o faci „genial de proasta” (e o discutie super-dixtractiva pe cititor sf legata/inlantuita de NekroTi”).

  Inteleg perfect, cred ca-i o chestie moderna, ungureasca sa iei in basca titlul cartii care nu-ti place sau prezinta anumite inconveniente! (Intre noi fie vorba, de asta exista rafturile de sus ale unei biblioteci, sa n-ajunga putalandri la ele!)

 9. Iertată să-mi fie observaţia, dar încep să cred că aveţi o problemă domnule Buzdugan şi ar fi bine să v-o clarificaţi-rezolvaţi înainte de a deveni cronică.
  Sau chiar vreţi să sugeraţi că spusele lui Gyuri au la bază apartenenţa lui la o anumită naţionalitate? Altfel nu văd motivul pentru care amestecaţi lucrurile. Sau poate îmi explicaţi şi mie ce legătură există între naţionalitatea cuiva şi criticarea unei cărţi, nu de alta dar sunt şi eu secui şi dacă e cazul să critic Motocentaurii pentru asta, atunci să fiu anunţat că e vorba de îndatorire faţă de semeni.
  Iar dacă nu e vorba de o pornire xenofobă ci doar de o scăpare prin păpuşoi atunci faceţi bine şi reveniţi pe drum domnule Buzdugan şi criticaţi eventual afirmaţiile domnului Gyuri, dacă tot vreţi să criticaţi ceva.
  PS. Credeţi-mă că nu vă scriu astea pentru că sunteţi român. Iar dacă nu mă credeţi atunci puteţi liniştit să mă criticaţi şi pe mine, nu doar pe Gyuri, pentru că şi eu sunt secui.
  Apropo, nu mi-o luaţi în nume de rău ,dar eu cred că atunci când aţi amestecat discuţiile în contradictoriu- cu sau fără argumente- cu apartenenţa cuiva la o naţionalitate sau alta, nu doar în engleză sau în maghiară nu aţi gândit, ci nici în româneşte. Sau v-a angajat Mike pe post de măciucar şi de asta aţi pleznit prima baltă ieşită în cale? 🙂

 10. @ balin feri – N-aveti decat sa credeti ca incep sa am o problema!
  Vorbeam de maciucari pe site-uri, nu pe bloguri!

 11. Ma scuzati, abia acum v-am citit intreaga interventie. Rectific: puteti incepe sa credeti ca am o problema!
  Nu am gandit… scapare prin papusoi… un presupus pupincurism…asta e o interventie care ar trebui sa ma determine sa critic afirmatiile (persiflari ce maxim pot fi luate in deradere) unui anume Gyuri sau sa-mi intareasca autocontrolul ?!
  Un secui (cel putin asa pare dupa nume) m-a determinat sa nu mai scriu pentru Nautilus, sper ca nu dvs. (tot un secui) sa fiti cel care ma va face sa renunt si la comentarii!
  Daca vreti totusi sa ne balacarim aiurea, deschideti un topic pe blogul dvs.(recomandat ar fi un titlu incendiar) si haideti sa-l lasam pe om in pace!

 12. Iată o atitudine care vă onorează domnule Buzdugan!
  Întradevăr, aveţi perfectă dreptate, ungurii, dar mai ales secuii au ceva împotriva motocentaurilor şi de asta domnul Gyuri are părerea pe care o are. M-am speriat pentru o clipă că poate vă daţi seama că este vorba totuşi de o părere personala a domnului Gyuri şi nu de una a întregii naţii exprimată de domnia sa, văd însa că m-am temut degeaba.
  Felicitări domnule Buzdugan, sper că prea distinsul domn C. V. Tudor să vă acorde un premiu şi eventual şi o legitimaţie de membru în PRM. Catalogaţi-mă oricum credeţi de cuviinţă, dar să nu vă aşteptaţi vreodată ca la ceva spus sau scris de dumneavostră să răspund în vre-un fel, nu de alta dar mai nou nici nu va daţi seama ce vorbiţi.
  Aici e vorba de măciuci: „Bine, eu gandesc romaneste, o fi altfel englezeste, ungureste…,”
  aici la fel:” Poti sa lansezi si-un saibarbanc transilvan sau unu secuiesc.”
  iar aici din nou:” i o chestie moderna, ungureasca sa iei in basca titlul cartii care nu-ti place sau prezinta anumite inconveniente!”
  şi nicidecum cu faptul că domnul Gyuri, cel care are ceva cu Motocentaurii este din pură întâmplare ardelean,ungur şi chiar secui.
  Dar nu face nimic domnule Buzdugan, doar eu sunt prost, dar rău, după cum aţi aflat de curând, aşa că e normal să înţeleg greşit, doar este clar că de măciuci e vorba aici şi nu de altceva, în plus fiind vorba de un blog şi nu de un site, dar mai ales fiind vorba de libertăţile dumneavostră este firesc să vorbiţi aşa. Aşa că… rămân în prostia mea şi mai vorbesc cu dumneavostră pe când voi vorbi şi cu celălalt mare intelectual român ce-şi duce zilele în exil.

 13. Tantari, armasari…

 14. Vad ca ti-a cauzat domnu’ Feri, altfel nu vad de ce tot bati ‘aproponturi’ de fiecare data. Iti tot plingi de mila pe unde apuci, „vai saracu’ de mine , ce mi-a zis Aspoiu! Vai!”. Daca tot sintem la capitolu’ asta, macar ai idee ce insemana „exil”? Daca tot te lauzi ca nu mai vorbesti cu mine, poate ar fi cazul sa lasi si aluziile si vaicarelile astea de tzatza ranita in orgoliu.
  Io zic sa-ti poti razbelu’ cu Buzdugan, acest mic „Horty” SF local, si sa pe mine sa ma mai lasi in exilu’ meu.

 15. Domnule Forgách Ferenc,

  Mai explicit de-atata, nu voi fi in stare:

  1.) Am citit atatea plamfete, dar n-am intalnit pornirea asta rautacioasa de a stalci in cascada titlul unei carti,
  “Minocentauri pe acoparapanta glumii”,
  “Metanocenturi pe acolada Lunii”,
  “Mortarocentristii pe acaretul slugii”…
  (Nu mai vorbesc ca unele dintre ele sunt total neinspirate!)
  Imi pot permite sa cred ca aceasta pornire nu e tipic romaneasca!

  2.) Ele apar in comentariile unui editorial pe site-ul unei societati cu obiective marete (“de a induce profesionalismul”, “împotrivirea la invazia superficialităţii”, “îşi propune să devina un arbitru important în science-fiction-ul românesc, deasupra intereselor partizane sau de grup” etc.).
  E o mare diferenta intre un astfel de site (cu pretentii) si un blog!

  3.) Aveti tendinta, in ultimul timp cel putin, de a face din tantar armasar! Reconstruiti, repozitionati… va imaginati cumva ca cineva are ceva cu dvs.!

  4.) Ca nu-mi dau seama ce vorbesc… ei, asta-i un semn al fericirii, nu?

  PS: Daca vreti sa-mi dati in continuare de inteles ca nu stiu/nu-mi dau seama ce vorbesc, daca vreti deci sa aruncam cu invective, repet, locul cel mai potrivit ar fi blogul dvs.!

  @Aspoiu – Antonescu. Horty ar escalada conflictul! 🙂

 16. V-ati cam incins, stimabililor!
  Eu despre unguri stiu chestia asta: De multe sute de ani pe aceste meleaguri ungurii nu au putut trai fara romani si nici romanii fara unguroaice.
  No, daca asta e tot sovinism… atunci sa fiu scuzat.
  Deci: n-are nici o treaba ungurimea/romanimea cu discutiile noastre de aici sau din alta parte. Iar daca are cumva, atunci va puteti muta cu discutia pe blogul lui Feri, sa zicem. Sau mai stiu eu unde se impaca ungurii cu romanii.
  Ne certam destul pe problemele noastre, iar cind nu le avem sintem maestri sa ni le cream.
  Nu cred ca Gyuri nu sufera motocentaurii pentru ca e ungur, si nici ca noi am scris o carte de cacat, de hirtie igienica etc. pentru ca sintem romani.
  Asa ca mai bine renuntam cu totii.
  Si-acuma hai, ce carte de rahat ati mai citit? – asta ca sa revenim la normalitatea noastra…

 17. Crime la Elsinore, de Horia Garbea. Nu e SF, dar e funny.

 18. @Aspoiu- Publius(Aspoius) Ovidius(Adius) Naso, poetul(blogarul) nostru in exil la Tomis(Canada) pe tarmul indepartat al Marii Negre(Atlanticului).Ce imagine emotionanta! 😀 😀 😀
  Aspi sa-mi spui daca ti-se potriveste imaginea?! 😀

 19. Nu ma simt frate poet deloc, mai ales in anusul 2010. Sorry, it’s not me.
  Poate Costi 😀

 20. Ati platit 28 de RON pentru ca in 2010 Editura Cartier a implinit 15 ani de existenta. Asta inseamna ca dam de baut sub forma de reducere 15% din pretul tiparit pe coperta a patra pentru titlurile aparute in acest an. Lecturi placute in continuare!

 21. faina idee, igor. sa asteptam sa impliniti 50 de ani…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: