În nr.501 al revistei Observator cultural, din 19 noiembrie 2009, la rubrica FANTASY& SCIENCE FICTION, un interviu cu Teodora Ivan (coordonator PR, Editura Nemira): „Sîntem lideri pe piaţa F&SF“.
Fragment:
Colecţia „Nautilus“ este cea mai longevivă dintre colecţiile româneşti dedicate literaturii F&SF. Cît are? 17 ani? Şi încă e în top. Cum vă simţiţi în postura de numărul 1? A meritat efortul?
Efortul a fost enorm, s-au tipărit peste 200 de volume, au muncit foarte mulţi oameni la ele ca să ajungem unde sîntem azi, în top, cum spui tu. Iar aici ne simţim într-o permanentă competiţie, cu edituri mai vechi sau mai noi care şi-au încercat forţele în acest domeniu. Dar ne bucurăm că dominăm această competiţie.
Dar ce motiv de bucurie ar putea avea un anume traducator (in speta, subsemnatul) care a lucrat pentru Ed. Nemira – indiferent daca s-a schimbat conducerea, numele editurii A RAMAS ACELASI – si care, in ciuda unui contract semnat si stampilat, nu a primit suma integrala aferenta traducerii efectuate? Pentru cine nu a aflat inca, este vorba de volumul „Cartile insingerate” de Clive Barker (Nemira, 2001), iar suma restanta este de 500 $. Dl. Vlad Puescu care este / era la curent cu problema respectiva, nu a binevoit, macar din politete, sa raspunda la mail-ul respectiv. Dar sintem in Romania, nu?