Curat Flash Forward, coane Robertică!

Că am văzut primul episod din Flash Forward…

(foto latimesblogs.latimes.com)

…e OK. Că am frunzărit cartea căutînd… nu mai ştiu ce căutam…

e la fel de OK.
Dar că am dat peste pasajul ăsta…

Pope Benedict XVI has announced a greling schedule of international visits. (pag 93)

.. nu mai e chiar OK pentru o carte publicată în 1999, în care este vorba despre o zi din 2009.
Paranteză: Papa Benedict al XVI-lea a fost ales la 19 aprilie 2005.

Cine rîde de noi?

(foto http://www.quillandquire.com)

11 răspunsuri

 1. ei, hai sa n-o dam in paranoia 🙂 o fi existind un algoritm de re-botezare a papilor de care sawyer stie si a extrapolat omul ca jean-paul II n-o sa mai fie in zece ani si ca s-o potrivi sa se re-boteze ratzinger benedict.

 2. e plauzibil ce zici tu. imi amintesc ca atunci cind a fost cu alegerea, s-a spus ca Ratzinger „si-a” ales” numele Benedict al XVI-lea. acu, se poate sa si-l fi ales pe ala care venea la rind. e interesant de cautat daca exista o lista in acest sens.

 3. pe WIKI am gasit asta: „Alegerea numelui de Benedict are importanţă simbolică. Ziua de naştere a noului papă, 16 aprilie, este sărbătoarea Sfântului Benedict Iosif Labre (26 martie 1748 – 16 aprilie 1783) cunoscut ca Sfântul Pelerin.”

 4. sau asa: „În particular, actualul Papa Benedict al XVI-lea a declarat după alegere că şi-a ales acest nume, inspirat de Papa Benedict al XV-lea care a condus Biserica în timpul haosului instaurat de Primul Război Mondial, şi de Sfântul Benedict de Nursia.”

  am mai gasit asta: „acă persoana acceptă, este întrebată: „Cu ce nume doriţi să fiţi numit?” Maestrul celebrărilor liturgice papale şi cei doi asistenţi ai săi sunt apoi chemaţi; maestrul pregăteşte documentul ce certifică faptul că nouă Papă şi-a acceptat funcţia şi şi-a ales numele (RDG, No. 87). ” (pr. William P. Saunders, Catholic Herald: 17.03.2005)
  RDG = din constituţia apostolică „Romano Dominici Gregis” (1996)

  sau: La 27 aprilie 2005, la doar câteva săptămâni după ce a fost ales ca succesor al Papei Ioan Paul al II-lea, Papa Benedict al XVI-lea ţinea prima audienţă generală în Piaţa San Pietro. Noul Pontif s-a folosit de ocazie pentru a explica printre altele motivele alegerii numelui Benedict: “Plin de sentimente de veneraţie şi recunoştinţă, doresc să vorbesc despre motivele ce m-au determinat să aleg numele Benedict. În primul rând pentru a aminti de Papa Benedict al XV-lea, profet curajos al păcii, care a călăuzit Biserica în timpuri tulburi de război. Pe urmele paşilor lui pun slujirea mea, în slujba reconcilierii şi armoniei dintre popoare.” (articol pe lumea.catholica.ro)

  si gata, nu mai caut. am treaba.

 5. Sau, mai simplu, numele a fost schimbat/adaugat cu ocazia reprintului 😉

 6. ntz. editia pe care o am e aia din ’99 (vezi poza). urmatoarea editie avea pe coperta „nebula award winner” si numele autorului era scris pe doua rinduri.

 7. exemplarul meu e mass market-ul din aprilie 2000 (prima editie mmpb, semnata de rob sawyer insusi, hehe!) si e exact tot asa; papa benedict, la pagina 93 etc.
  mai stii, poate papa ratzy citise cartea lui sawyer 🙂

 8. poate aia din conclav au cit cartea lui sawyer… si au facut focul ala din care a iesit fumul la vatcan din foile cartii. adica au distrus dovada

 9. da mi-a placut aia cu papa ratzy. e vorba de papa ratzy ala care a aranjat-o pe lady di, nu?

 10. nuuuu, ala era frate-sau 🙂 pe de alta parte, nu-mi asum paternitatea jocului de cuvinte, mi se pare ca am mai auzit porecla asta in perioada de dupa alegerea lui ratzinger… nu mi stiu unde si cu ce ocazie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: