Un nu hotărît plictiselii!

Vreme de trudă, se adună lucrurile, termenele…

Am scris despre Doru Stoica şi volumul lui (Între bariere, Millennium Press, 2009) pentru Dilemateca 41 (o să apară săptămîna viitoare), despre Babylon babies, de Maurice G. Dantec (Polirom, 2009) pentru Ziarul financiar (presupun că apare vinerea viitoare), azi-mîine trebuie să mai scriu ceva pentru Observator cultural, iar săptămîna viitoare încă ceva pentru următorul număr al Dilematecii. Să văd ce.

stoica_doru_-_intre_bariere babylon_babies

Deocamdată am început Cronicile marţiene, de Ray Bradbury (Leda, 2009), dar am lăsat-o. Nu merge. O să mai încerc. Azi am început Un miliard de ani pînă la sfîrşitul lumii, de Arkadi&Boris Strugaţki (Paralela 45, 2008). Poate pe asta o termin.

Cronicile un-miliard-de-111993

Sînt cam gata cu antologia AtelierKult, am stabilit sumarul, dar poate o sa mai adaug ceva zilele următoare.

Am două idei (care-mi plac!) pentru duă antologii, despre una am vorbit cu Horia, e OK, despre cealaltă de-abia aştept să-i zic.

Acuşi mă apuc şi de nuvela lui Liviu Radu, apoi să văd cea de-a doua antologie MILLENNIUM.

Şi de-abia aştept să mă apuc de citit Încleştarea regilor (George R.R: Martin, Nemira, 2008)!
martin-inclestarea martin-inclestarea2
Şi mă gîndesc că luni, marţi o să vin acasă şi cu următoarele volume din seriile lui Gene Wolfe şi Lian Hearn de la Leda…
ghearacon otori2 ptath
Plus ceva de la Nemira…
dick-jucatorii bradley-strabunii
E de citit la greu!

Tot săptămîna viitoare o sa fie gata şi Nautilus 21, probabil vineri o să fie pe net.

Nu mă pot plînge de plictiseală, nu?

Hai, gata! Azi e dumincă, mă uit la meciuri. Ce pielea mea! Mîine muncim!

Azi văd meciuri şi citesc Strugaţki! Deşi, pînă nu mă apuc de Oscar Wao, Vînzătorul de trecuturi, Ordinea naturală a lucrurilor sau Umbra vîntului, tot muncă se cheamă.

scurta-si-minunata VanzatorulTrecuturi antonio-lobo-antunes-ordinea-naturala-a-lucrurilor umbra+vantului

17 răspunsuri

 1. Noi azi muncim… Facem ziarul de luni.

 2. Ooo! Din nou o treaba (poli)romaneasca! Copyright ieftin, profit maxim! Carte indoielnica, adaptare cinematografica stupida, coperta atractiva, titlu neromanesc! Bun asa, decat sa publice proza scurta SF ! Nici nu mai spun „romaneasca”, se-aude ca si cum ai spune „evreiasca” in Germania anilor ’39-’45 !
  Nu stiu ce fel suna recenzia dvs., dar eu recomand fanilor sa astepte doi-trei ani si sa o ia la pretul care il merita, sub 10 RON !
  In ce „colectie” este? Pare „Biblioteca Polirom”. Geniala miscare!

 3. @buzdu: don’t judge a book ny its covers… si nici dupa adaptarea cinematografica. dantec scrie chiar misto.

 4. Hai, dom’le! Nici macar n-au inceput cu „La Sirene Rouge”, primul roman despre plaiurile quebecane si mercenarul Toorop! Mie, repet, imi miroase a afacere poliromaneasca, iei un roman de serie B ecranizat (cred ca l-au scos pe Vin Diesel de pe coperta si-au fasonat-o ca sa prinda si cititori de fantasy!), il traduci cu cateva mii de lei si pescuiesti!

 5. Mi-am uitat mai bine pe timbru! E Diesel, dar intr-o postura asa de romantioasa si intr-un cadru asa de idealizat, de zici ca nu-i el !Comersantzi!

 6. @buzdu: din punct de vedere comercial era absolut normal sa inceapa cu babylon babies. intre sirene rouge si cartea asta nu exista legaturi, in afara personajului principal, deci nu-i necesara o anumita ordine. iar coperta e imaginea de pe afisul filmului. o chestie practicata nu numai la noi. ca filmu-i prost de pute… asta-i alta mincare de peste 🙂

 7. Recomand oricui si oricind „Umbra vintului”, pentru ca pentru mine a fost cel mai bun roman pe care l-am citit in ani. Poate am obtinut si o mica obsesie dupa citire, dar nu ma pling 🙂

 8. Stefana: Si eu muncesc in fiecare weekend. Desi in fiecare simbata dimineata imi spun ca de data asta chiar nu fac nimic, citesc ceva despre care nu scriu, vad filme mainstream, seriale, meciuri… Si pina la urma tot citesc macar 30 de pagini din cartea despre care trebuie sa scriu, mai fac un sumar de antologie sau citesc o poveste, doua sau un articol din cele primite pentru nautlilus
  A Buzdugan: Imi pare mie sau faceai aprecieri critice despre o carte pe care n-ai citit-o? Nu m-a dat pe spate cartea lui Dantec (o, filmul e mult mai prost, tocmai pentru ca renuntat la tot ce era ca lumea in carte), dar daca spun ca am citit o groaza de carti mainstream mai proaste, are vreo relevanta?

 9. Cred ca, sa am acum un week-end liber, m-as plictisi. Asa ca tot as ajunge sa scriu…

 10. Nu-s chiar in afara. Dupa ce am vazut filmul (prost), m-am dus pe urmele romanului adaptat, pe amazon, „search inside” etc. Am gustat-o, bonus comentarii. Ma intereseaza „conflictul” carte-film. Imi tot promit c-am sa scriu un articol pe chestia asta, dar mereu e altceva de facut…
  Stiu ca nu-i suficient. Ziceti-i atunci intuitie cacartea-i indoielnica!
  Ca si gustul „Polirom”-ului in ceea ce priveste alegerea SF-ului publicabil ! A se vedea EROAREA „Next” !

 11. e interesant ca tema de discutie conflictul carte-film. si ar merita un articol (cu comentariile aferente, evident!)
  asta cu alegerea sefeului publicabil… e greu de stabilit un criteriu cita vreme ei nu-si propun sa publice sf. daca mai apare cite o carte incadrabila aici… asta e alta treaba. dar cita vreme nu-si propun sa publice sf e complicat de dat verdicte vizavi de „gust”. Cit despre Next… cred ca n-a fost publicat ca un roman sf, ci ca unul al unui autor de succes al editurii. ceea ce iarasi modifica perspectiva. zic eu.
  despre gusturi in materie de sf publicabil nu cred ca putem vorbi decit privitor la nemira, tritonic, millennium press,mai nou leda.

 12. Sunt zeci care mi-au atras atentia de la „1984”, „Animal Farm” si „Fahrenheit 451” pana la sucesele sau rateurile dupa Crichton. Timp de-ar fi sa pun in cuvinte balanta pe care-am facut-o!
  Dar cine stie, poate merita facuta o incercare mai mica! Cu prospaturi! 🙂

 13. @buzdu: mie mi se pare limpede ca ai tu un dinte impotriva poliromului… cel putin asta-mi rezulta din toate comentariile tale. 🙂

 14. Doar un dinte, mon cher?! 🙂

 15. Noroc că nu eşti ocupat Mike :))
  Eu cred că deja te-ai învăţat să dormi în scaunul din faţa biroului şi între un vis şi o sforăitură mai tastezi un articol.

 16. ei, nu chiar asa… sint numai 7 articole pe luna (cu trei carti de citit). si nautilusul. si treaba de la MP.

 17. […] marţiene, de Ray Bradbury (Leda, 2009), dar am lăsat-o. Nu merge. O să mai încerc.” (Colierul de perle al bunicii) …. o_O eu nu pot sa inteleg cum nu poate sa mearga, dar asta-i farmecul nostru, sa fim […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: