De-aş avea…

S-au anunţat nominalizările la premiile Cititor SF. La categoria povestiri româneşti, toate cele şase nominalizate au apărut în Nautilus. Asta mă bucură. Înseamnă că nu e chiar degeaba revista aia… Ei, ştiu că nu e. Dar cînd îmi zice unul sau altul că… mă rog… Mă gîndesc şi eu: dacă o fi adevărat? Pe de altă parte, nici concurenţă n-a prea fost (adică m-au fost multe, să ne-nţelegem): doar Helion şi, cu cîte un text pe număr, Sci-Fi Magazin.

Probabil că luni va apărea noul număr al Nautilusului. La asta am lucrat în ultima vreme.

Şi la antologia Millennium. Sper s-o pot trimite la tehno săptămîna viitoare. Va ieşi în februarie.

Şi mai ce? A, da, am mai scris cîteva pagini la Huca. Am mai recitit ce-am scris pînă acum, am început să pun lucrurile cap la cap, şi nu numai în interiorul acesetui text (partea a doua din Vremea zăpuşelii), ci şi cu evenimentele din prima parte sau din Glitcherine (partea a treia – care va fi serios refăcută). Încep să mă simt mai bine. Mai pe drumul drept. Sau măcar pe un drum, acolo… De-aş termina cartea pînă la vară! Nu cred că va figata pentru Bookfest, dar poate ieşi şi mai în vară, nu? Deşi… totul e posibil.

Stau prost cu cititul, şi pachetul cu cărţi de la Polirom de-abia a ajuns (n-a ajuns bine că am mai dat o comandă, ceva thrillere plus vreo două noutăţi – una era cam vechitate totuşi…). Şi la Humatitas Fiction ar mai fi ceva de luat… Am văzut că o să apară Sara Gruen. Am umblat şi eu vreun an după autoarea asta (aşa cum am umblat şi după David Mitchell, Adam Thrirlwell, Jeanette Winterson, Helen Walsh – pe-asta am ratat-o din prostia mea, trebuia să nu… în fine)… Aşa, cu cititul. Cred că am început vreo 4-5 cărţi în ultima vreme şi mereu mi-a părut că alta ar fi mai urgent de citit. Îmi pare rău de Lanark, probabil o voi lua de la cap. Cu Ilion… nu ştiu, nu m-a atras (decît din loc în loc, anumite capitole). Trebuie să văd/revăd toate cărţile lui Bogdan Suceavă, vreau să scriu despre Vincent.

De scris trebuie să scriu – azi?! – despre Stigmatul Casandrei, de Cinghiz Aitmatov (pentru ZF), iar mîine textul pentru Obs.Cult. – probabil va fi ceva despre supăraţi şi frustraţi. O să văd mîine dimineaţă ce-mi iese pe tema asta.

În rest… VREAU LA LONDRAAAA!

19 răspunsuri

 1. De ce neaparat la Londra?

 2. …nascut de doua ori….ieri,azi….sa-ti fie bine multi ani!!!!sa-ti poti aminti….

 3. Să ne trăieşti domnule Mike La Mulţi Ani şi să-ţi dea Dumnezeu, extratereştrii, ori cine o locuii prin ceruri, multă sănătate, putere de muncă şi inspiraţie.

 4. […] si la faza VOTULUI: Biblioteca Babel, AdinaB, Marian Truta, Bujolzi, Feeria, Horia-Nicola Ursu, Michael Haulica, Mircea Pricajan, Tusa Vero, Catalin Sandu, Costi Gurgu, Balin Feri, Oana Mujea, Shauki, Nemira […]

 5. la multi ani si numai bine. sanatate si pe 2009 vrem huca drept cartea anului!

 6. La Multi Ani maestre! Multa fericire si multa putere de munca!Si la mai multe carti!

 7. La Multi Ani, Mike!
  Oare de ce nu esti si tu in Calendarul revistei Nautilus?

 8. ina itlum al! ani multi la! multi la ani!… pfff, că mi se limbă plimba-n gură 🙂

 9. mihai-dan pavelescu | Răspunde

  La multi ani, Mike

 10. La multi ani, Maicule. Sa ne traiesti. 😉

 11. mersi la toti.
  costi, iaca m-am bagat si eu in calendarul nautilus – ca tot sta sa apara noul numar, pe februarie.
  omul cu cartuta: pai macar de-as scrie-o. ca dac-oi lua premii sau nu nu-i bai. da’ sa fie acolo
  voicunike: de ce londra? pentru ca-mi place. bun motiv, nu?

 12. Hop si eu,intirziatu’,c-am fost lipsa!La multi ani,multa sanatate si fericire!Si mult scris!Intrebare:Mai vrei „Spatiul Singularitatii” ala gresitu’?

 13. prefer sa-mi dau banii pe altceva, dar mersi

 14. Era vorba d’un cado’,care se exista in plus p’aci!

 15. a, daca-i cado si se exista in plus… gimme! tine-o la tine, poate mai ies si eu din casa si ti-oi face o vizita la unirea. mersi mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: