De la gînd pînă la faptă…

Gata, am scris încă două articole: despre Kalusia, de Mihaela Cogălniceanu, pentru Observator cultural (joi, 31 iulie) şi despre Morţi pînă la apus, de Charlaine Harris (Ziarul financiar, 8 august).

Nu ştiu dacă mai ajung în tabără. Am de terminat New Weird pînă în 10 august. Poate aşa, vreo trei zile… Pînă acum, Tritonic şi Corint mi-au confirmat participarea în programul de întîlniri cu fanii pe care-l intenţionam pe insulă. Bogdan Stănescu, de la Polirom, mi-a spus că nu poate veni. Iar ceilalţi… încă nu mi-au spus nimic. Să vedem cum facem.

Gaşca nebună (MFL) se pregăteşte de tabără. Unii merg primele trei zile, alţii ultimele, alţii merg, se întorc, merg din nou. Şi noi? Al doilea an fără concediu. Dar pînă cînd, mă?

La „Huca“ n-am mai scris (sînt doar vreo 3 pagini din noul capitol). Şi m-am gîndit din nou că de ce vreau eu neapărat să scriu roman? Bine, pe lîngă „vreau neapărat“ mai e şi povestea cu cele trei nuvele („Vremea zăpuşelii“, „O hucă în minunatul Inand“ şi „Glitcherine“) care converg spre aceeaşi chestie. Şi dacă converg, ce? Nu pot sta şi separat într-un volum de nuvele şi povestiri? Aşa cum era gîndul de început? Poate încă nu sînt pregătit pentru roman. În loc să mă bucur că am ajuns să scriu nuvele… de la povestirile de 3 pagini de acum 10 ani… Povestirile îmi ieşeau binişor… Dacă îmi iese din cap romanul, poate aş reuşi mai repde să termin şi „Huca“, să refac şi „Glitcherine“. Ia să luăm noi în considerare acest gînd.

Aş mai citi un japonez. Dintr-ăia luaţi de la Bookfest. Încă n-am terminat Scris pe trup, al lui Jeanette. Şi mai e Lanark… pe care-l programasem pentru tabără. 700 de pagini?! Şi sînt convins că nu se citeşte atît de uşor ca Vampirii Sudului.

Adică în următoarele două săptămîni ar trebui să citesc vreo 3 cărţi, să redactez şi cele 400 de pagini de la New Weird, să mai şi scriu la „Huca“ (eventual s-o termin? că dacă aş termina-o pe-asta, poate mi-ar fi mai uşor de refăcut „Glitcherine“). Da. De la gînd pînă la faptă… A, şi trebuie să mai trag şi o fugă pînă la Pucioasa (tot n-am pus pozele) şi Braşov. Asta e!

12 răspunsuri

 1. Dar ai promis nenea Mike!

 2. Nicule, o carte tot iese din asta: ori romanul, ori volumul de povestiri/nuvele.

 3. Succes! Si spor! 🙂

 4. Sa fiu cinstit eu as prefera nuvelele/povestirile .Si poate apar si in almanahul Nautilus citeva povestiri mai mici {asa,de formare a miinii!}

 5. Mie mi se pare că Huca are mai degrabă parfum de roman. Adică, din felul în care evoluează, sugerează o acţiune mare.

  Că e o naştere mai cu hârtoape? So what? Rezultatul final e cel care contează.

  Şi uneori, în viaţă, auto-violentarea e moartea artei. Las-o să se nască singură, n-o forţa, că se sperie şi fuge. 🙂

 6. Pot sa iasa amindoua!Eu nu ma supar si nu ma grabesc.La cit este speranta de viata acuma sigur le apuc!Am asteptat alte carti si 20 de ani{ceea ce nu e cazul acum}.

 7. hai, tată, nu te lăsa! bagă, bagă, bagă!
  da’ vino şi tu pă insuliţă niţel… măcar să discuţi şi să ieşi, naibii, dântre pisiurile alea, că d’aia îţi umblă piticii pân cap că să nu scrii romanu’… ia o pauză, trage-un chef, sparge-te în figuri, ca să dezagregi cercu’ vicios!
  mă rog… e valabil pentru moa, da măcar încearcă.

 8. De ce nu un roman? Ce, un roman e rau? Eu zic ca din contra. Eu sunt sustinator de pe margine, ca altfel nu am cum. Hai, cu tupeu 😉

 9. Doctore, ne vedem in tabara. Vin vineri seara. Stau cteva zile. O sa avem (luni, marti, miercuri – sper sa ramina asa, ca nu pot sta mai mult) intilniri cu Tritonic, Corint si Nemira. Stiu ca tu pleci luni… Dar macar ne vedem 2-3 zile.

 10. se poate repauza în cercul nostru strîmt (sau sînul nostru generos, al MFL-ului insular, zic) în care e aşteptat cu braţele deschise. ca şi domnia-ta, doctore 🙂

 11. Luni, citeva ore, o sa fiu si eu pe insula

 12. bravo, de-abia astept sa ne vedem

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: