Observator cultural, 24 iulie

În Observator cultural de ieri, 24 iulie, articolul Oferta gratis, care vinde.

4 răspunsuri

  1. O mica eroare la Scalzi: Android’s Dream nu are nici o treaba cu seria Old Man’s War. A treia carte din serie e The Last Colony, iar a patra e pe vine cu titlul Zoe’s Tale.
    Cat despre Sawyer, e comercial pina-n maduva oaselor, pentru el scrisul e business, asa ca e nu e o surpriza. „Gratis” e de neconceput pentru acest gen de scriitori.

  2. corect, asa e. vorbeau de cele trei carti si eu am incurcat borcanele. mea pulpa.

  3. @aspoiu: faci sa sune faptul ca Sawyer e comercial ca pe o chestie urita. Eu il respect in primul rind pentru asta. Este printre putinii care ar putea trai ca un rege numai din scris de romane, fara nici o alta activitate colaterala. In America de Nord este un exemplu de scriitor admirat de toti ceilalti colegi.
    „Gratis” nu e de neconceput pentru el. Chiar ofera multe chestii „gratis” doritorilor. Dar pentru ca banii ii vin in principal din romanele scrise, este firesc sa se gindeasca daca o anumita „politica” o sa-i faca romanele si mai de succes, ori o sa-l scoata pe tusa.

  4. Pai e doar parerea mea. Chestie de perceptie si de gust. Desi imi place ce scrie si cum scrie, nu-mi place stilul in care se promoveaza si vinde. Si e destul de eficient in chestia asta. Poate e admirat pentru asta de toti colegii, dar mie tot imi displace aceasta abordare. Dupa cum spune chiar el, daca beneficiul material nu e cuantificabil si palpabil, nu prea e interesat.
    Desi nu stiu daca e benefic sau nu, prefer stilul lui Wilson.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: